Mads Nørgaard Flower Viscose blåzza Ögrönlar


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Marciano by GUESS GABY SWEATER TOP Ögrönlar

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Mads Nørgaard Liberty Denim Sadolina Ögrönlar
Marciano by GUESS VIVID JUMPSUIT Jumpsuits

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenMarimekko MOLLA Coat Ytterkläder Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Masai Bala top Ögrönlar
Masai Danuta top Ögrönlar

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
MAERZ Muenchen Stickad tröja - tulip Vackra billiga damkläder

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Makia ATLANTIC JACKET Ytterkläder

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Masai Ghila tunic ÖgrönlarMasai Ideqa blouse Ögrönlarvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
MAMALICIOUS BLOCK 2 4 - T-shirt med print - thyme Vackra billiga damkläder
Masai Nana dress Klänningar

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Masai Piara trousers Byxor

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Matinique Johnas N Ytterkläder
Mango Man BiFärg quilted anorak Ytterkläder
Mavi ADRIANA - Jeans Skinny Fit - mid sateen guld Vackra billiga damkläder

På tisdagen godkände ministerrådetMax & Co. DACCANTO ByxorMax Mara Hosiery PRAGA TIGHTS - Strumpbyxor - svart Vackra billiga damkläderMAX&Co. DAMIERE - T-shirt med print - fuchsia Vackra billiga damkläder den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Mint&berry Cocktailklänning - svart svart Vackra billiga damkläder
Mint&berry Vardagsklänning - botanical garden Vackra billiga damkläder

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenMinus Franka dress Klänningar anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Mango Man Striped swimsuit Badkläder