Marciano by GUESS HAINED UP PENCIL DRESS Klänningar


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Matinique Akio C Milano Cotton Ögrönlar

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Marciano by GUESS S VN blå DAISY TEE Ögrönlar
Matinique Malto P Euro Check Ytterkläder

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenMatinique Zachary Jacket Ytterkläder Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Max & Co. CASSETTO Ytterkläder
Max & Co. DICEMBRE Byxor

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Marlies Dekkers MD JARDIN DE FLEURS BRIEF 5 Badkläder

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Masai Bai top Ögrönlar

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Max Mara Leisure 2PERSEO BadkläderMax Mara Leisure VALZER Ytterklädervhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Masai Billie top Ögrönlar
Mint&berry blås - svart Vackra billiga damkläder

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Mint&berry Skjorta - vit alyssum Vackra billiga damkläder

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Minus Anette jacket Ytterkläder
Masai Ge tunic Ögrönlar
Minus Gwyneth top Ögrönlar

På tisdagen godkände ministerrådetMiss grön LAURETTE - Skjortklänning - move blå Vackra billiga damkläderMissguided BUTTON FRONT STRAPPY CAMI - Linne - khaki Vackra billiga damkläderMissya Bell wire Badkläder den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Missya Pisa top Badkläder
Monki AGATA BASIC - Stickad tröja - grön Vackra billiga damkläder

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenMore & More Kofta - off vit Vackra billiga damkläder anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Masai Glotus tunic Ögrönlar